ALARM INBOUW / KEURING.

KIWA SCM GECERTIFICEERDE ALARM INBOUW.

In Nederland worden de beveiligingseisen voor auto’s steeds strenger. In veel gevallen eist de verzekeraar dat een voertuig voorzien is van een Klasse 3 of 4 alarm. Ook kan er gevraagd worden om een voertuig-volg systeem of peilzender.

Voldoet een voertuig niet aan de gestelde eisen, dan kan het lastig worden om uw auto te verzekeren.

Wij kunnen u adviseren over de noodzakelijke alarmklasse en uw auto voorzien van het juiste Kiwa SCM gecertificeerd alarm.

"Een gecertificeerd alarm is altijd een extra zekerheid"

KLASSE 3 - ALARMSYSTEEM

Een Klasse 3 alarmsysteem bestaat uit een automatisch ingeschakelde dubbele blokkering, inbraakdetectie en sirene. Daarbij heeft het sabotagesignalering en hellingshoekdetectie (tegen wegslepen).  De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening

KLASSE 4/5 - VOERTUIGVOLGSYSTEEM

Ons volgsysteem is een compleet systeem voor voertuigbeveiliging en wagenparkbeheer. Hij zorgt voor een gecertificeerd Klasse 4 en 5 Voertuigvolgsysteem. De beveiligingsklasse die vaak geeist wordt door verzekerings- en leasemaatschappijen.

Dit systeem kan gebruikt worden om uw voertuig te beveiligen, op te sporen en live te volgen. Maar ook voor rittenregistratie, rijstijlanalyse. De Mi50 staat voor kwaliteit, snelheid en gemak.

PEILZENDER

Een Peilzender is een Kiwa SCM/CCV goedgekeurd Klasse TV, terugvindsysteem. Het terugvindsysteem zorgt na diefstal ervoor dat uw auto, volgens de norm van het Kiwa SCM/CCV, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden kan worden.

De peilzender geeft eenmaal per dag door waar hij zich bevindt. Na diefstal wordt de frequentie van positie doorgeven verhoogd en kan de Peilzender tot op de meter nauwkeurig opgespoord worden.

(her-)keuring SCM certificaat

SCM alarm keuring

Is jouw auto ouder dan 3 jaar? In dat geval moet het alarmsysteem ieder jaar gecontroleerd worden, zodat het benodigde alarmcertificaat voor de diefstal- en inbraakverzekering geldig blijft. Wij kunnen een officiële SCM keuring uitvoeren en het certificaat verlengen óf als je er nog geen bezit eentje uitgeven. 

Kom je binnenkort langs voor de APK of regulier onderhoud? Geef aan dat je ook graag de SCM keuring uit laat voeren of maak hier een losse afspraak voor. We staan graag voor je klaar!

KEURING INPLANNEN

VEREISTE VOOR DE VERZEKERING

Verzekeraars stellen eisen aan het alarmsysteem van jouw auto. Zo dien je bij eventuele diefstal een geldig SCM certificaat in te leveren, wat aantoont dat deze ten tijde van de diefstal voldeed aan de eisen en goed werkte. Heb je geen SCM certificaat of is deze verlopen? Dan loop je het risico dat de verzekeringsmaatschappij niets zal uitkeren. Dat is een groot risico, dus is het raadzaam de nodige controles aan je alarmsysteem te laten uitvoeren en het certificaat up to date houden!