BANDEN WISSEL

Een afspraak voor een bandenwissel is online zo gemaakt. Heeft uw auto ook onderhoud of een APK-keuring nodig? Combineer deze met een bandenwissel en maak een online afspraak.
Heeft u nieuwe banden nodig? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte met onze service adviseurs.

NIEUWE BANDEN

Heeft u nieuwe banden nodig? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte met onze service adviseurs.

Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en weten exact welke banden het wel of juist minder goed voor uw auto bestemd zijn. Zo heeft u de beste band voor uw situatie en auto.

DE JUISTE BANDENSPANNING

Een juiste bandenspanning is noodzakelijk voor veilig weggedrag en bepaalt tevens de slijtage van uw banden. De banden van de auto zijn het enige contact met het wegdek en hebben invloed op de grip op de weg, rijcomfort en geluidsproductie. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik en meer slijtage, te hoge bandenspanning voor vermindert comfort en minder grip. Kom langs en laat uw bandenspanning gratis controleren en corrigeren.

SOORTEN BANDEN

ZOMERBANDEN
Als de gemiddelde dagtemperatuur weer boven de 7 graden Celsius uit komt, is het beter om de zomerbanden onder uw auto te laten monteren. Zomerbanden zijn gemaakt van speciaal rubber dat op warmer asfalt een betere grip op de weg heeft met een lagere rolweerstand dan winterbanden. De banden slijten hierdoor minder snel. Het speciale bandenprofiel van zomerbanden zorgt ervoor dat bij regen snel afgevoerd wordt zodat u minder kans heeft op aquaplaning.

WINTERBANDEN
Zodra de temperatuur onder de zeven graden Celsius zakt, laten winterbanden betere resultaten zien in grip- en remtests. Zeker in combinatie met sneeuw of ijs. De samenstelling van het rubber is bij winterbanden een stuk zachter, waardoor ze bij koud weer veel meer grip houden, zelfs op ijzige ondergrond. Ook is het profiel iets grover en dieper, waardoor ook sneeuw goed kan worden afgevoerd. De hardere samenstelling van het rubber zorgt er echter ook voor dat bij hogere temperaturen de grip snel afneemt en de slijtage toe.

ALL SEASONBANDEN
Wanneer u niet 2 keer per jaar van banden wilt wisselen, dan kunt u kiezen voor all-seasonbanden. Deze banden zijn door hun speciale rubbersamenstelling geschikt voor alle weersomstandigheden. De levensduur van all-season banden is overigens gelijk aan het type banden die zich richten op speciale weersomstandigheden. Onze serviceadviseurs vertellen u graag welke banden het meest geschikt zijn voor uw auto en uw veiligheid.