DE JONGEHELDENTOUR ’22.

Zaterdag 21 mei

In 2021 startte het initiatief voor de Jongeheldentour, een fantastische rit met supercars door Zeeland; speciaal voor (chronisch-)zieke kinderen. Vanwege het overweldigende succes van de eerste editie, was op zaterdag 21 mei 2022 de tweede editie.

Wij mochten ‘s-morgens de start verzorgen en ontvingen de 25 supercars, kinderen en begeleiders.

Het was een fantastisch spektakel; buiten stonden ca. 25 supercars; Naast Alfa Romeo’s, Audi’s, BMW’s waren er ook diverse Ferrari’s en Porsche’s en een McLaren en Maserati. Een walhalla voor de sportieve autoliefhebber! Het zorgde dan ook voor veel enthousiaste en blije mensen/kinderen. Zowel buiten als binnen was het met +- 150 mensen gezellig druk. Binnen kon men bij de bar Koffie, Thee of wat fris met een bolus krijgen. Rond +-10 uur volgde en korte briefing en vertrok de hele caravaan aan de rit.

Deel dit bericht


Terug naar overzicht

Foto: Kil Media

Het event trok veel belangstelling; van carspotters, autoliefhebbers maar ook de pers.

Zowel AutoZeeland, Omroep Zeeland als de PZC waren aanwezig om een item te maken over dit fantastische initiatief van Arco Herrebout: hij bedacht in 2021 dit event omdat hij zag dat na de Corona-lockdown er een groep kinderen was die achterbleven in het feestgedruis.

“Juist deze groep verdient het om iets unieks mee te maken! We geven ze een onvergetelijke dag.”

De groep startte de rit in Goes en reed middels een route van +-200km langs Bergen op Zoom (brasserie Bozlust), Antwerpen, Grauw (Paviljoen ’t Schor), de Westerscheldetunnel om te finishen bij Rijschool Dek.

Foto: Kil Media

Over JONGEHELDEN

JONGEHELDEN is opgericht door Arco Herrebout als initiatief tijdens de corona periode om chronisch zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Alles is er op gericht om de kinderen een ultieme dag te bezorgen; van mooie locaties, een fantastische route én uiteraard: een geweldig deelnemersveld qua auto’s.

Deel dit bericht


Terug naar overzicht